Sweet surrender - Yin yoga teacher training med compassionate mind training 50 tim


Under denna 50 timmars grundutbildning kommer vi fokusera på anatomi och yinyogans positioner, utifrån ett upplevelsebaserad perspektiv. Denna kurs vänder sig till dig som vill undervisa i yin yoga, eller som vill ha en fördjupad förståelse för praktiken.

Kursen består av både teoretiska och praktiska uppgifter. Det kommer även förekomma vissa hemstudier emellan tillfälle 1 och 2. Det som även kommer att ingå i kursen är compassionate mind training, att närma sig motstånd och sensationer utifrån ett mindset av compassion. Kursinehåll: Grunderna i yinyoga

  • Historik

  • Grundpositionerna.Där vi genom egen upplevelse av formen och analys av andras kroppar ser ställningen och variationer. Samt fokusområden i formen, var skall yin-formen "kännas"? Hur du kan använda props för modifiering och för att skydda.

Anatomi

  • Fascia

  • Muskler

  • Nervsystemet

  • Skelettvariationer

Då Yinyoga ofta kallas för ledernas yoga, så kommer vi skapa en förståelse för fascia och dess funktion och uppbyggnad och även i relation till fokusområden i yin-positionen, funktionell anatomi.

Mindfulness/meditation

Compassionate mind training/mindfulness

Där vi kommer delvis skapa förståelse varför det är ett mycket verksamt sätt att möta svårigheter, motstånd. vi kommer även se vad forskningen säger och hur vår evolution påverkat vår hjärna och även skapa en förståelse genom praktiska upplevelser. Pranayama Vi kommer gå igenom hur vi kan använda andningsövningar, för att landa i yin-attityden och för att stilla vårt mind. TKM- traditionell kinesik medicin Vi kommer se sambandet mellan meridianerna i kroppen och yinyoga, vi skapa en viss förståelse av de fem elementen och meridianerna i kroppen. Undervisa i yin / sekvensering Att skapa yinyoga utifrån olika teman, hur vi kan undervisa på ett sätt för att djupare kontakt med sig själv. Myofaschia releas med bollar Dagsupplägg: 8-9:30 yinyoga 9:45-12:00 teori 12:00- 13:30 lunch 13:30-15:15 teori 15:30-17:00 yinyoga Du kommer få en manual Kurslitteratur tillkommer Pris: 8900 kr (inkl 6% moms) 2 tillfällen, det finns möjlighet om du skulle missa ngt pga sjukdom i den första omgången kan det tas igen i den andra.

Datum 50 tim: 30 maj - 2 juni och 14-15 sep 2019

Datum 50 tim: 16-17 november 2019, 14-15 dec och 18-19 jan 2020

(hemuppgifter mellan tillfällena).

Bokning: info@yogashakti.se